Een afspraak maken?

Basis fotografie cursus

Fotografeer je op de automatische stand, maar zou je meer uit je camera willen halen? Dan is deze cursus iets voor jou! Tijdens deze dag vullende fotografie cursus leer ik je handmatig fotograferen en de basis elementen van belichting te begrijpen. Ervaar dat handmatig fotograferen zoveel leuker is en veel meer mogelijkheden biedt!

De cursus wordt in een kleine groep van maximaal 4 deelnemers gegeven, zodat er voor iedereen genoeg tijd en persoonlijke begeleiding is.
Zie hieronder hoe de cursus vormgegeven is.

Theorie & QuizDe ochtend:

- -

-
 • Verschillende camera’s en objectieven
 • De belichtingsdriehoek
 • Lichtmeter
 • Witbalans
 • Scherpstellen
 • Bestandsformaten JPG en RAW
 • Brandpuntafstand en compositie
 • Kahoot Quiz

PraktijkDe middag:

- -

-
 • Opdrachtenboek doornemen
 • En kort de samenvatting doornemen
 • Centrum van Laren
 • Verschillende opdrachten fotograferen
 • Eind opdracht

Wat moet je meenemen?Overige informatie

- -

-
 • Systeem- of spiegelreflexcamera
 • Volle accu
 • Lege geheugenkaart

 

 • De kosten zijn €175 pp
 • Stuur mij een berichtje voor de data’s en tijden voor deze cursus
 • Eten en drinken wordt gedurende de cursus verzorgt
 • Allergiën/dieetwensen? Geef het ons door

Reviews

Tijdens de fotografie workshop leer je o.a. wat diafragma, sluitertijd en ISO inhoudt. Wat ik heel fijn vind, is dat ze ook uitleggen hoe ik dit op mijn camera instel. Wij gingen met de groep naar een mooie locatie in de buurt, waar we diverse opdrachten kregen om diafragma, sluitertijd en ISO onder de knie te krijgen. Ook hier was er veel ruimte voor persoonlijke begeleiding. De gehele workshop is goed verzorgd en het is inclusief een heerlijke lunch. Kortom: ik heb veel geleerd en erg genoten van deze workshop!

LisaCursist basis fotografie

Leerzame cursus waarbij je op een leuke manier alle technische snufjes van je spiegelreflex camera eindelijk gaat begrijpen. Super dat je ook begeleiding krijgt op je eigen camera zowel bij het instellen als het maken van de foto's.

MarcelCursist basis fotografie

Na een ochtend theorie over hoe je je eigen camera instelt en hoe je sluitertijd, ISO en diafragma gebruikt, wordt het na een heerlijke verzorgde lunch in praktijk gebracht. Met goede persoonlijke begeleiding tijdens het fotograferen heb ik het gevoel gekregen dat ik echt beter geworden ben in het fotograferen! Top fotografie workshop die door enthousiaste en deskundige vakvrouwen wordt gegeven! Zeker de moeite waard!

ZegertCursist basis fotografie

Ik vond de cursus heel leerzaam, normaal fotografeer ik automatisch maar je kunt veel meer doen op de handmatige manier. Daar gaat de cursus over, dus was het de moeite waard.

FlosCursist basis fotografie

Na deze leuke en gezellige workshop ken ik mijn camera een stuk beter en kan ik veel sneller schakelen in mijn instellingen tijdens het fotograferen. De dag begon met een stuk theorie en na de lunch zijn we met de klas naar Slot Zeist gegaan waar we de theorie in de praktijk hebben gebracht. Dat was ontzettend leerzaam, want als je dan nog vragen hebt, kan je die direct stellen. Ik zou deze workshop aan iedereen aanraden die een spiegelreflex camera heeft en hier meer van te weten wilt komen.

RickCursist basis fotografie

Een warm welkom met een kopje koffie en een lekkere koek en de sfeer zat er gelijk goed in. De dames lieten, ondanks hun jeugdige leeftijd zien dat ze doorgewinterd zijn in de fotografie en fietsen ogenschijnlijk relaxed door de wereld van ISO, SLUITERTIJD en DIAFRAGMA. Na de lunch gingen we op pad naar Slot Zeist voor het ‘echte’ werk. Een leuke en vooral leerzame foto dag, waarna zelfs ik de camera van de automatische stand af durf te halen. Bedankt dames! Ik hoop na een tijdje oefenen, aan te sluiten op een vervolg workshop.

RonaldCursist basis fotografie

Ik heb de cursus “Zoom in op Lightroom” gevolgd. Stephanie is een enthousiaste meid met een grote passie voor fotografie, dat zij met de workshop ook goed weet over te brengen op de cursisten. Doordat ze de groepen klein houdt, is er een persoonlijke sfeer waarbij er genoeg ruimte voor vragen is. De cursus is zowel voor mensen zonder ervaring met een fotobewerkingsprogramma als voor mensen die al enige ervaring hebben maar alles uit Lightroom willen halen. Ondanks dat ik al eens met Lightroom had gewerkt heb ik toch veel nieuwe dingen opgestoken die ik nu zelf kan toepassen. Daarnaast vond ik de prijs-kwaliteitverhouding ook erg goed. Ik zou zeker nog eens een cursus bij Hoogland Fotografie volgen!

PamCursist beeldbewerking

Wat een super leuke en leerzame dag! In de cursus leer je op een leuke interactieve manier waar je alle knoppen op je camera voor kan gebruiken. In de middag 
lekker naar buiten en oefenen op een mooie locatie. Ik voel mij nu veel zekerder en ga zeker meer fotograferen. Voor iedereen die ook wil leren hoe je om moet gaan met je spiegelreflex raad ik zeker deze cursus aan!

RobyCursist basis fotografie

Een aanrader deze cursus! De cursusleidsters doen alle moeite om jou de basisprincipes van het fotograferen bij te brengen. De cursus bestaat uit een mooie mix van theorie en praktijk.

GerdaCursist basis fotografie

Met beperkte kennis van fotografie ben ik van start gegaan met de cursus voor beginners. Door de afwisseling van theorie en praktijk heb ik geleerd hoe ik meer uit mijn camera kan halen. Ik begrijp nu waar ik op moet letten en hoe ik dit kan toepassen op mijn camera. De gegeven praktijkvoorbeelden dragen hier zeker aan bij. De automatische stand is voor mij niet meer nodig!

RemcoCursist basis fotografie